Жълт код за опасно горещо време е обявен за 13 области

...
Жълт код за опасно горещо време е обявен за 13 области
Коментари Харесай

Опасни жеги утре: Живакът ще скочи до 37 градуса

Жълт код за рисково горещо време е разгласен за 13 области на страната в четвъртък. Очаква се температурите да доближат над 35 градуса. Предупреждението е за Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол, Бургас, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. Вятърът ще е слаб, в източните региони до сдържан от североизток. След обяд в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 32 и 37 градуса, малко по-ниски тук-там по високите западни полета и по Черноморието, в София - към 28.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 27 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 22-26. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е най-вече слънчево. Около и след обяд в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23 градуса, на 2000 метра - към 16.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР